TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANI
|
|||
0 542 323 6057
|
0 542 323 6057
|
||
NİL ERKMEN (TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANI) |
TMFB ile İlgili Yaptırımlar
Belge sahiplerinin uyarılması, faaliyetlerinin durdurulması ve belgelerinin iptali MADDE 10- (1) Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi sahip bir işletmenin 6 ncı maddedeki şartlardan birisini kaybettiğinin tespiti halinde, Bölge Müdürlüğü tarafından yazılı olarak uyarılır ve eksikliklerini tamamlamak üzere 3 ay süre verilir. Uyarıya rağmen eksikliklerini tamamlamayan işletmelerin faaliyeti durdurulur.
(2) Faaliyeti durdurulan işletme, kaybedilen şartı en geç 3 ay içerisinde sağlamazsa Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi iptal edilir.
YAPTIRIMLAR
TEHLİKELİ MADDELERİN KARAYOLUYLA TAŞINMASI HAKKINDA
YÖNETMELİK
DOKUZUNCU BÖLÜM
Yaptırımlar
İdari para cezası
MADDE 28 – (1) 7 ‘nci maddenin birinci fıkrasına aykırı hareket edenlere Kanunun 26 ‘ncı maddesinin (b) bendine göre beş yüz Türk Lirası idari para cezası uygulanır ve söz konusu ihlal giderilinceye kadar taşıt güvenli bir alana park ettirilir ve taşımanın devamına izin verilmez.
(2) 14 üncü maddenin birinci fıkrasının (i) bendine aykırı hareket eden taşımacıya, Kanunun 26 ‘ncı maddesinin birinci fıkrasının (e) bendine göre beş yüz Türk Lirası idari para cezası uygulanır.
(3) 8 inci maddenin birinci fıkrasına aykırı hareket eden sürücülere, Kanunun 26 ncı maddesinin birinci fıkrasının (l) bendine göre iki yüz Türk Lirası idari para cezası uygulanır.
(4) Aşağıda yer alan ihlallere, 655 sayılı KHK’nin 28 inci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendine göre;
a) 5 inci maddenin dördüncü fıkrasına aykırı hareket eden göndericiye, bin Türk Lirası,
b) 5 inci maddenin beşinci fıkrasına aykırı hareket eden göndericiye bin Türk Lirası, taşıyıcıya beş yüz Türk Lirası ve taşıt üzerindeki işaretleme eksiklikleri için sürücüye yüz Türk Lirası,
c) 6 ncı maddenin üçüncü fıkrasına göre “Faaliyet Belgesi” almadan faaliyette bulunan gerçek veya tüzel kişilere, bin Türk Lirası,
ç) 9 uncu maddenin birinci fıkrasının (a) bendine aykırı hareket eden göndericiye, beş yüz Türk Lirası,
d) 9 uncu maddenin birinci fıkrasının (ç) bendine aykırı hareket eden; gönderene iki yüz elli Türk Lirası, taşımacıya iki yüz elli Türk Lirası, sürücüye elli Türk Lirası,
e) 9 uncu maddenin birinci fıkrasının (e) bendine aykırı hareket eden taşımacıya bin Türk Lirası,
f) 9 uncu maddenin birinci fıkrasının (f) bendine aykırı hareket eden sürücüye elli Türk Lirası,
g) 9 uncu maddenin birinci fıkrasının (g) bendine aykırı hareket eden taşımacıya beşyüz Türk Lirası,
ğ) 33 üncü maddeye aykırı hareket ederek tehlikeli madde güvenlik danışmanı
çalıştırmayan işletmelere bin Türk Lirası, idari para cezası uygulanır.
(5) Bu maddede belirtilen idari para cezaları, her takvim yılı başından geçerli olmak üzere o yıl için 4/11/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu uyarınca tespit ve ilan edilen yeniden değerleme oranında artırılarak uygulanır.